STVK

HIFK menestyi hienosti Unkarissa

26.4.2022

HIFK Gymnasticsin voimistelijoita osallistui viikonloppuna Budapestissa järjestettyyn kansainväliseen Elek Matolay Memorial -kilpailuun.

Sara ottelun seitsemäs

Naisten sarjassa HIFK:n parhaan tuloksen teki Sara Loikas, joka teki kauden parhaat pisteensä 47,000 sijoittuen neliottelun seitsemänneksi. Kun hyppy ja nojapuut osuvat kohdalleen, on Saralla hyvät mahdollisuudet pari pistettä kovempiin tuloksiin.

Linnea Lagerbohm sai mukavat 44,800 pistettä, joka parenee varmasti kokemuksen kasvaessa ja sarjojen vaikeutuessa. Linnean sijoitus oli 12. Lilian Langenskiöld ylsi sijalle 15 pistein 43,500.

Naisten telinefinaaleissa Isabel Kallio oli hypyn viides ja Adeliina Siikala seitsemäs. Isabelin hypyt onnistuivat hienosti molempina päivinä, mutta vaikeus ei vielä riitä mitaleille. Adeliinan toinen hyppy oli hieno Jurtšenko suorin vartaloin. Kun työn alla oleva kierre saadaan valmiiksi, on hänen hyppynsä hyvää kansainvälistä tasoa.

Juniorien sarjassa HIFK:n voimistelijat aloittivat puomilta, jossa kansainvälisen kokemuksen puute näkyi jännityksenä. Neliottelussa seuran paras oli Evelin Veistelehto 41,500 pisteellä, jolla irtosi 20. sija 35 voimistelijan kisassa.

Evelin viides nojapuilla

Evelin pääsi nojapuilla finaaliin, jossa sijoitus oli 5. Finaalin arvostelu oli käännösten osalta tiukempi, mutta uusi Shaposhnikova-Pak-yhdistelmä onnistui paremmin kuin karsinnassa.

Juniorien sarjojen vaikeustasoa ja suoritusvarmuutta pitää vielä parantaa, mutta siihen auttaa harjoittelu!

Katjalle hopeaa permannolta

Nuorimpien voimistelijoiden sarjassa Katja Podobed oli hienosti neliottelun neljäs ennätyspisteillään 46,500. Mitalikin jäi vain kymmenyksen päähän 48 voimistelijan kilpailussa. Tämä oli hieno suoritus kauden avauskilpailussa, jossa jäi selkeästi parantamisen varaa etenkin nojapuilla Jägeriin ja permannolla kierrevolttiin.

Katja pääsi kaikkiin neljään telinefinaaliin. Hypyssä hän oli finaalin kuudes ja nojapuilla sekä puomilla viides. Nojapuilla Katjalla oli kisan korkeimmat D-pisteet 4,3 eli potentiaalia huippusuorituksiin on. Permannolla Katja paransi neliotteluun verrattuna ja ylsi hopealle 11,800 pisteellä.

Kun Katjan sarjat onnistuvat, tulee hän tekemään erittäin kovia tuloksia sekä ottelussa että yksittäisillä telineillä.