STVK

 

HIFK Gymnastics på svenska

Redskapsgymnastik i Helsingfors

HIFK Gymnastics är en gymnastikförening i Helsingfors som är specialiserad på redskapsgymnastik och Teamgym. HIFK Gymnastics grundades år 2021 då tre traditionella och framgångsrika gymnastikföreningar slog ihop sig för att bilda en ambitiös storklubb.

Vi har 2000 medlemmar, av vilka de flesta tränar i hobbygymnastikgrupperna vi erbjuder för olika åldrar och nivåer. Våra tävlingsgymnaster tävlar i alla olika klasser i damernas och herrarnas redskapsgymnastik allt från nationella tävlingar ända till världsmästerskap.

Våra grupper omfattar:
– Barn i åldern 1,5–3 (tillsammans med en vuxen)
– Barn i åldern 4–6
– Olika gymnastikgrupper på hobbynivå för 7–16 åringar
– Vuxengrupper på hobbynivå i redskapsgymnastik
– Hobbytävlingsgrupper i redskapsgymnastik för flickor och pojkar för olika åldrar och nivåer
– Tävlingsgrupper i redskapsgymnastik för flickor och pojkar för alla åldrar och nivåer.

Våra gymnastiksalar finns i Tölö Sporthall, Urhea-sporthall och Sportkvarnen i Kvarnbäcken. Dessutom har vi också grupper i många skolor runt omkring Helsingfors.

Varför gymnastik?

Redskapsgymnastik är en traditionell OS-gren och mycket bra grund för alla övriga sporter. Grenen utvecklar muskelstyrkan, balansen, smidigheten, vigheten och modet samt andra viktiga egenskaper som gymnasten har nytta av resten av livet.

Du kan läsa mer om våra träningsgrupper, tidtabeller och avgifter på vår hemsida (tyvärr endast på finska) eller skicka dina frågor per  e-post till toiminnanjohtaja@hifkgymnastics.fi.

Största delen av våra tränare och instruktörer talar både flytande finska och engelska. Många av våra professionella tränare talar också svenska, ryska och andra språk.