STVK

 

Lisenssit ja vakuutukset

Kilpavoimistelijan lisenssi ja vakuuttaminen

Suomen Voimisteluliiton yleisten kilpailusääntöjen perusteella jokaisella Voimisteluliiton alaisiin kilpailuihin osallistuvalla urheilijalla on oltava voimassaoleva kilpailulupa eli lisenssi ja vakuutus.

Lisenssitöntä voimistelijaa ei voi ilmoittaa kilpailuihin. Lisenssikausi alkaa 1.9. ja loppuu seuraavana vuonna 31.8.

Mikäli voimistelija ei osallistu esimerkiksi nuoren ikänsä takia varsinaisiin luokkakilpailuihin, hän voi hankkia merkittävästi halvemman Stara-lisenssin ja siihen liittyvän vakuutuksen. Stara-lisenssi on pakollinen, jos voimistelija osallistuu luokkakilpailuja edeltävään Stara-tapahtumaan.

Mikäli lisenssin valinnasta on epävarmuutta, voit varmistaa omalta valmentajalta tai toiminnanjohtajalta, minkä lisenssin urheilija tarvitsee. Lisäksi lisenssiä ostettaessa pitää tietää, ostetaanko lisenssi Voimisteluliiton suosittelemalla Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva-vakuutuksella vai onko urheilijalla olemassa oma, kilpavoimistelun kattava vakuutus.

Lisenssin ostamisessa tulee olla tarkkana ja muistaa, että HIFK Gymnastics ei vakuuta kilpa-, esikilpa- tai harrastekilpavoimistelijoita. Tämän takia suosittelemme kaikille kilpa-, esikilpa- ja harrastekilparyhmissä voimisteleville lisenssin ja vakuutuksen hankkimista, vaikka tarkoitus ei olisikaan kilpailla kauden aikana.

Lisenssi maksaa hankkimisajankohdasta riippumatta aina saman verran, joten se kannattaa hankkia heti syyskuun alussa. Näin vakuutus on heti voimassa eikä tule ongelmia kilpailuihin ilmoittauduttaessa.

Voit lukea lisää lisensseistä ja Sporttiturva-vakuutuksesta Pohjola Vakuutuksen tai Suomen Voimisteluliiton sivuilta.

Vahingon sattuessa

Jos sinulla on lisenssin yhteydessä ostettu Sporttiturva-vakuutus, ota yhteyttä Pohjola Terveysmestari -palveluun sovelluksessa tai puhelimitse 0100 5225. Palvelu on avoinna joka päivä klo 7-23.

Palveluaikojen ulkopuolella tai kiireellisissä tapauksissa voit mennä mihin tahansa lääkäriin tai sairaalaan saadaksesi ensiapua. Maksa kulut ensin itse ja tee sitten vahinkoilmoitus OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa.