STVK

 

Ohjeita harrastajalle

Kulkukortit

Liikuntamyllyssä ja Kisahallissa voimistelevilla tulee olla Liikuntaviraston kulkukortti, jolla pääsee kulunvalvontaporteista sisään voimistelusaliin.

Kauden alussa Kisahallin ja Liikuntamyllyn aulan kassa ruuhkautuu. Jos mahdollista, lunasta tai päivitä kulkukortti jo ennakkoon, tai tule asioimaan ajoissa ennen ensimmäisen harjoituskerran alkua.

Poikkeustapauksissa Kisahallin ja Liikuntamyllyn kassalta voi pyytää kertakäyttökortin. Tällöin on kerrottava voimistelijan seura, ryhmä ja syy kertakäyttökortin tarpeelle.

Urhea-hallissa voimistelevat tarvitsevat HSL:n kortin, johon Urhean asiakaspalvelu lisää kulkuoikeuden.

Kouluilla ja Taitoliikuntakeskuksessa ei tarvita kulkukortteja.

Uudet voimistelijat

Uudet voimistelijat ostavat kulkukortin Kisahallin tai Liikuntamyllyn kassalta. Kortti maksaa neljä euroa. Kassalle tulee ilmoittaa voimistelijan nimi, puhelinnumero, sekä oman ryhmän ja seuran nimi (HIFK Gymnastics).

Seura toimittaa kaikkien Urhea-hallilla voimistelevien yhteystiedot hallin vastaanottoon. Ensimmäisiin harjoituksiin kannattaa tulla ajoissa, jotta saa vastaanotosta kulkuluvan. Lupa kirjataan HSL:n bussikorttiin. Hanki siis kortti etukäteen ja ota se mukaan treeneihin.

Voimistelijat, joilla jo on kulkukortti

Voimistelijat, joilla on kulkukortti ennestään, päivittävät tietonsa Kisahallin tai Liikuntamyllyn kassalla. Sama kortti toimii sekä Liikuntamyllyssä että Kisahallissa. Kassalle tulee ilmoittaa voimistelijan nimen lisäksi seuran ja ryhmän nimi sekä puhelinnumero.

Huoltajakortti (vain Kisahallilla) alle 7-vuotiaiden voimistelijoiden huoltajille

Alle kouluikäisen voimistelijan kulkukortille ladataan voimistelijan sekä yhden huoltajan tiedot. Huoltaja ja alle kouluikäinen voimistelija kulkevat yhdellä kulkukortilla samanaikaisesti kulkuportista. Huoltaja vie voimistelijan pukuhuoneiden kautta telinevoimistelusalin portille ennen harjoitusta ja hakee voimistelijan samasta paikasta voimistelutunnin loputtua.

Huoltajan on poistuttava Kisahallin kulkuporttien sisäiseltä alueelta harjoituksen ajaksi. Huoltaja voi odottaa esim. Kisahallin kahvilassa. Kisahallin parvelle tai voimistelualueen reunalle ei voi jäädä katsomaan harjoituksia. Huoltajana voi toimia eri henkilö kuin kortille ilmoitettu, mutta korttiin ladataan vain yhden huoltajan tiedot. Kulkukorttia ostettaessa kassalle tulee ilmoittaa voimistelijan nimi, ryhmä, seura (HIFK Gymnastics) sekä huoltajan nimi ja puhelinnumero.

Harjoituksiin saapuminen

Harjoituksiin tulee saapua hyvissä ajoin siten, että vaatteet on vaihdettu valmiiksi ja tarvittaessa on aikaa käydä vessassa.

Liikuntamyllyssä valmentaja hakee lapset voimistelusalin tulo-aulasta. Kisahallissa kokoonnutaan voimistelualueen portin luona hallin sisällä. Voimistelualueelle ei saa mennä ennen harjoitusten alkua.

Harjoitusten loputtua valmentaja tuo lapset samaan paikkaan takaisin. Olethan ajoissa hakemassa lastasi, sillä valmentajalla alkaa usein heti seuraava tunti. Voimistelualueelle ei saa jäädä leikkimään.

Vaatetus

Sopivin vaatetus harjoituksiin on voimistelupuku ja pitkät tai lyhyet trikoot. Myös shortsit ja t-paita ovat hyvä varustus. Vaatteissa on tärkeää olla mukava ja helppo liikkua. Paljaat jalat ovat turvallisuuden kannalta parhaat. Puomilla liikkuessa sukat ja tossut on otettava aina pois jalasta harjoittelun ajaksi. Mukaan kannattaa pakata myös vesipullo.

Pitkien hiusten tulee olla kiinni. Kellot ja korut otetaan turvallisuussyistä pois. Vaatteita tai henkilökohtaista omaisuutta ei kannata jättää pukuhuoneisiin. Halleilla on omalla lukolla toimivia kaappeja, joihin tavarat voi jättää. Toivomme, että vanhemmat huolehtivat, että lapset ovat käyneet vessassa ennen harjoituksia ja syöneet etukäteen riittävästi.

Ilmoita poissaolosta

Valmentajalle tulee ilmoittaa, jos lapsi ei pääse harjoituksiin (varsinkin, jos on kyse pidemmästä poissaolosta). Samoin valmentajan tulee tietää lapsen mahdollisista vaivoista tai sairauksista tai muista huomioon otettavista asioista. Ethän tuo lastasi harjoituksiin, jos epäilet hänen olevan kipeä!

Harjoitusrauha lapsille

Toivomme, että vanhemmat ovat harjoitusten aikana poissa lasten näköpiiristä, sillä muuten lapset keskittyvät helposti vanhempien huomion saamiseen. Vanhempien läsnäolo voi myös häiritä valmentajan työrauhaa. Liikuntamyllyssä vanhemmilla ei ole pääsyä voimistelualueelle ilman erikoislupaa. Kisahallin parvi ei myöskään ole katsomo eikä sinne saa jäädä harjoitusten ajaksi odottamaan.

Poikkeuksena ovat aivan pienet lapset, jotka voivat ensimmäisillä kerroilla tuntea itsensä turvattomiksi ilman vanhemman läsnäoloa. Toivomme kuitenkin, että myös tällöin valmentajalle annetaan työrauha eikä lasten keskittymistä harjoituksiin häiritä.

Liikuntaviraston käytännön mukaan vanhempien tulee maksaa hallin kertamaksu, jos he jäävät halleihin lasten harjoitusten ajaksi esimerkiksi tekemään omaa harjoitusta kuntosalille. Lasten vieminen ja hakeminen on kuitenkin sallittua maksutta.

Pyrimme pitämään avoimia harjoituksia mahdollisuuksien mukaan, jolloin vanhemmat pääsevät mukaan harjoituksiin. Näistä ilmoitamme aina erikseen.

Harrasteohjaajien pelisäännöt

  • Toimin seuran strategian ja arvojen mukaisesti
    • Esimerkillisesti, vastuullisesti ja sitoutuneesti seuran toimintatapoja noudattaen.
    • Hoidan työvuoroni ja estyneenä hankin ensisijaisesti aina tuuraajan paikalle.
    • Koko huomioni on harjoitusten esimerkillisessä ohjaamisessa. Käytän puhelinta vain hätätapauksessa.
  • Käyttäydyn ja annan huomioni kaikille yhdenvertaisesti ja tasapuolisesti.
  • Mottoni on: Koulutan, kehun ja kannustan!
  • Huolehdin, että harjoituksissa on positiivinen, osallistava ja turvallinen ilmapiiri, jossa jokainen voimistelija huomioidaan myös yksilönä.
  • Tulen paikalle 15 minuuttia ennen harjoitusten alkua takaamaan onnistuneen harjoituksen. 
  • Olen pukeutunut seuran liikuntavarustukseen.
  • Osaan toimia mahdollisen tapaturman sattuessa 
  • Kehitän itseäni ohjaajana/valmentajana.
  • Huolehdin työympäristön siisteydestä sekä seuran yhteisistä tavaroista.
  • Yritän valmenustyössä parhaani aktiivisella, avoimella ja positiivisella asenteella.