STVK

 

Telinevoimistelu oheislajina

Telinevoimistelu oheislajina

Telinevoimistelu on erinomainen oheisharjoittelun muoto eri lajien harrastajille, koska se kehittää motoriikkaa ja fysiikkaa laaja-alaisesti. Oheisharjoituksissa yhdistyy liikkuvuuden, kehonhallinnan ja voiman harjoittaminen. Voimaharjoittelussa vastuksena on oman kehon paino.

Lajiharjoittelun tueksi telinevoimistelu tuo monipuolisuutta, joka tukee omaa päälajia. Liikkuvuuden kautta urheilija pystyy laajentamaan liikeratojaan ja kehittämään voimantuottoa ja nopeusominaisuuksia. Parempi kehonhallinta näkyy kehittyvänä tasapainona ja parempana kykynä tehdä teknisesti vaikeita suorituksia vaikeissa asennoissa, kuten esimerkiksi jalkapallon saksipotkua. Vahvistamalla kehoa urheilija ehkäisee virheasennoista johtuvia loukkaantumisia. Oikeilla suoritustekniikoilla myös rasitusvammat vähenevät.

Monet eri lajien urheilijat ovat saaneet tukea omaan lajiharjoitteluunsa voimistelusalilta. Kehonpainolla tehtävän harjoittelun siirtovaikutus omaan lajiin on merkittävä.

Suurin yhteistyökumppanimme ovat tällä hetkellä HIFK:n jääkiekkoilijat, joita meillä harjoittelee yli sata. Oli lajisi mikä tahansa, niin ota yhteyttä harrastevoimistelun valmennuspäällikköön sanni.mantykivi@hifkgymnastics.fi. Suunnittelemme juuri teille sopivan harjoittelukokonaisuuden, joka tukee tavoitteita päälajissa.