STVK

 

Naisten telinevoimistelun kilparyhmät

HIFK Gymnasticsillä on useita tyttöjen ja naisten kilparyhmiä, joissa tähdätään Suomen telinevoimistelun huipulle ja jopa kansainvälisiin kilpailuihin. Tyttöjen harjoitukset ovat Kisahallissa, Urhea-hallissa ja välillä myös Liikuntamyllyssä.

Nuorimmat kilpavoimistelijat ovat esikilparyhmissä, joissa treenataan yleensä kaksi kertaa viikossa.

Esikilparyhmistä edetään 1. tasolle. Tällä hetkellä 1. tasolla voimistelee yli 60 B–D-luokkien voimistelijaa, jotka harjoittelevat neljä kertaa viikossa. Tason vastuuvalmentaja on Marikki Pennanen, joka toimii myös HIFK Gymnasticsin naisten telinevoimistelun lajivastaavana.

2. tasolla voimistelijoita on noin 30. He harjoittelevat 5–6 kertaa viikossa ja kilpailevat kilpalinjan ylemmissä luokissa. Vastuuvalmentajana toimii Jenna Henttu.

Ylimmällä 3. tasolla on noin 30 maajoukkuelinjan voimistelijaa. Valtaosa heistä on Suomen Voimisteluliiton eri valmennusryhmissä, kuten A- tai B-maajoukkueessa, minoreissa tai bemareissa. Voimistelijoista Sani Mäkelä on hallitseva naisten telinevoimistelun neliottelun Suomen mestari ja Katja Podobed juniorien Suomen mestari.

Valmentajina 3. tasolla ovat Elisa Galeri, Lyova Harutyunyan, Raija Koivisto-Jalonen, Tigran Melkonyan ja Maxim Podobed.