STVK

 

Naisten telinevoimistelun kilparyhmät

HIFK Gymnasticsilla on useita tyttöjen ja naisten kilparyhmiä, joissa tähdätään Suomen telinevoimistelun huipulle ja jopa kansainvälisiin kilpailuihin. Tyttöjen harjoitukset ovat Kisahallissa, Urhea-hallissa ja välillä myös Liikuntamyllyssä.

Nuorimmat kilpavoimistelijat harjoittelevat esikilparyhmissä, joissa treenataan 2–3 kertaa viikossa. Ryhmissä opetellaan voimistelun perustaitoja. Tavoitteena on synnyttää lajirakkautta ja innostus telinevoimisteluun.

Esikilparyhmistä edetään 1. tasolle, jossa voimistelee nyt yli 50 B–F-luokkien voimistelijaa. Heillä on lajiharjoitukset neljä kertaa viikossa. Lisäksi osa F-luokassa kilpailevista osallistuu myös aamuharjoituksiin. Telineharjoitusten lisäksi voimistelijoilla on juoksukoulu kerran viikossa ja perusvoimistelua/tanssia sekä huoltavaa harjoittelua telineharjoitusten yhteydessä. Voimistelijat leireilevät Suomen Voimisteluliiton alueminoreissa ja muutama tason 1 voimistelija kuuluu myös valmennusryhmä minoreihin. Tasovastaavana 1. tasolla on Marikki Pennanen, joka on myös HIFK Gymnasticsin naisten telinevoimistelun lajivastaavana. Valmennustiimiin kuuluvat myös Ann-Rita Laitila, Ksenia Podobed, Laura Kaipanen, Maisa Anttilainen ja Yevgine Poghosyan. Valmennuksessa on mukana myös nuorempia apuvalmentajia.

2. tasolla voimistelijoita on noin 40. He harjoittelevat viisi kertaa viikossa ja osa osallistuu myös aamuharjoituksiin. Tason 2 voimistelijat kilpailevat kilpalinjan ylemmissä luokissa sekä maajoukkuelinjalla. Telineharjoittelun lisäksi harjoituksiin sisältyy myös perusvoimistelua/tanssia sekä huoltavaa harjoittelua. Tason 2 voimistelijoita kuuluu Suomen Voimisteluliiton minori-, tulokas- ja bemariryhmiin. Tasovastaavana on Jenna Henttu ja valmennustiimiin kuuluvat myös Ksenia Podobed, Laura Kaipanen ja Yevgine Poghosyan. Valmennuksessa on heidän lisäkseen mukana nuorempia apuvalmentajia.

Ylimmällä 3. tasolla on noin 30 voimistelijaa, jotka kilpailevat pääsääntöisesti maajoukkuelinjalla ja näyttökilpailuissa. He harjoittelevat 6–8 kertaa viikossa. Varsinaisten telineharjoitusten lisäksi ohjelmaan kuuluu perusvoimistelua/tanssia sekä fysioterapeutin ohjaamaa huoltavaa harjoittelua. Valtaosa heistä on Suomen Voimisteluliiton eri valmennusryhmissä eli A- tai B-maajoukkueessa, tulokkaiden maajoukkueessa, minoreissa tai bemareissa. Tason 3. voimistelijat ovat voittaneet monia joukkueiden Suomen mestaruuksia. Voimistelijoista Katja Podobed on kolminkertainen juniorien Suomen mestari. Raija Koivisto-Jalonen on tasovastaava ja valmennustiimissä ovat mukana Elisa Galeri, Maxim Podobed ja Tigran Melkonyan.

Taso 3

 

 

Taso 2

Taso 1

Esikilparyhmät