STVK

HIFK:lle huikea menestys naisten telinevoimistelun joukkuekilpailuissa

10.10.2022

Turun Urheiluliitto järjesti naisten telinevoimistelun seurajoukkueiden SM-kilpailun ja nuorempien tyttöjen JunnuGym-joukkuekisat viikonloppuna Turun liikuntakeskus Alfassa. HIFK Gymnasticsin tulos oli odotetusti upea.

Joukkuekilpailussa neljä voimistelijaa tekee suorituksen kullakin telineillä. Kolme jokaisen telineen parasta tulosta lasketaan joukkueen yhteistulokseen. Kilpailijoita joukkueessa voi olla enintään 16 eli kilpailu on mallia 16-4-3.

Perjantaina aloitettiin E-luokan kilpailulla, jossa oli mukana 11 joukkuetta.  HIFK Gymnastics saavutti hopeaa pistein 130,500. Mila Makkonen voimisteli kaikilla telineillä ja sai pisteet 42,750.

Lauantaiaamuna jatkettiin tyttöjen B-luokan kilpailulla, jossa oli mukana kahdeksan joukkuetta.  Äärimmäisen tiukassa kilpailussa HIFK Gymnastics päätyi Pyrkivä Gymnasticsin kansa tasapisteisiin 110,000. Tasatilanteen ratkaisi turkulaisten eduksi se, että heillä oli kolmella telineeltä hieman parempi tulos. HIFK sai hopeaa. Kerttu Enqvist menestyi erinomaisesti kaikilla telineillä.

Päivällä kisattiin naisten joukkue-SM-tittelistä. Kisaan oli ilmoittautunut seitsemän joukkuetta. HIFK:n kisa alkoi puomilta, jossa neljä putoamista jäi joukkuetulokseen. Huonosta aloituksesta sisuuntuneena joukkue viritti itsensä huippusuorituksiin sekä permannolla että hypyssä. Kolmen telineen jälkeen kisa alkoikin kuin alusta. HIFK:n aloittaessa viimeisenä telineenä nojapuut, oli äärimmäisen jännittävässä ja tiukka. Mestaruus oli auki vielä neljälle joukkueelle. Valitettavasti nojapuilla HIFK:n neljästä sarjasta onnistui vain yksi. Tuloksena oli kolmas sija ja pronssia pistein 140,031. HIFK oli kolmella telineellä paras joukkue, mutta puomin tulos ei riittänyt kirkkaimpiin mitaleihin. Mestaruuden vei Oulun Pyrintö ja hopea meni Tampereen Voimistelijoille. HIFK:n joukkueessa voimistelivat Adeliina Siikala, Katja Podobed, Evelin Veistelehto, Kiira Gustafsson, Linnea Lagerbohm, Sani Mäkelä ja Sara Loikas.

Lauantain viimeinen kilpailu oli C-luokassa, jossa HIFK ylsi pronssille 105,500 pistellä. C-luokassa joukkueita oli kisassa yhdeksän. HIFK:n joukkueessa voimisteli 13 voimistelijaa, jotka muodostivat erittäin tasaisen joukkueen.

Sunnuntaina HIFK pääsi lopulta kiinni kultakantaan ja voitti ensin D-luokan kilpailun 104,500 pisteellä. Joukkueessa voimisteli kahdeksan voimistelijaa, jotka oli valittu joukkueeseen alkusyksyn näyttöjen perusteella.

Sunnuntain viimeiset kilpailut olivat G-luokka ja JunnuGym Open, joissa HIFK Gymnastics otti kultaa molemmissa.

G-luokassa kilpailu oli erittäin tiukka. Kulta irtosi pisteillä 129,400. EsTT:n jäi hopealle vain 0,2 pisteen erolla. Joukkueessa Maria Eronen voimisteli kaikilla neljällä telineellä ja teki 43,800 pisteen tuloksen. Muut kahdeksan voimistelivat eri telineillä vahvuuksiensa mukaisesti.

Kilpailuviikonlopun kruunasi JunnuGym Open, jossa kilpaillaan maajoukkuelinjan 2. luokan säännöillä. Voimistelijat ovat juniori-ikäisiä eli enintään 15-vuotiaita. Suurta iloa valmennustiimille tuotti murskaavan ylivoimainen voitto, olivathan kisaamassa Suomen tulevaisuuden tähdet. Oulu jäi HIFK:n 146,782 pisteen tuloksesta melkein viisi pistettä. Joukkueessa voimistelivat Emma Hortling, Frida Virokannas, Juni Janson, Kamilla Sesay, Kiira Kuusela, Klaara Kuusela, Marja Juntikka, Oona Renko, Olivia Herttua, Saana Seimola ja Seela Säntti.

Kokonaisuutena HIFK Gymnastics oli jälleen Suomen menestyvin seura naisten telinevoimistelussa. Kaikista seitsemästä joukkuekilpailusta tuli mitali: 3 kultaa, 2 hopeaa ja 2 pronssia.