STVK

HIFK:n voimistelijoille kansainvälistä menestystä

15.11.2021

Walesin Cardiffissa järjestettiin telinevoimistelun Pohjois-Euroopan mestaruuskilpalut 13.14.11.2021.

Joukkuekilpailussa Suomi sai pronssia Englannin ja Norjan viedessä kirkkaammat mitalit. HIFK:n voimistelijoista Suomen joukkueessa voimistelivat Sani Mäkelä ja Sara Loikas.

Naisten neliottelussa Sani Mäkelä oli paras suomalaisista yhdeksännellä sijallaan. Pisteitä Sani keräsi 47,950. Sani pääsi myös telinefinaaleihin nojapuilla ja hypyssä. Nojapuilla sijoitus oli viides ja hypyssä tuli hienosti pronssia. Sani ei kuitenkaan ollut itse hyppyynsä täysin tyytyväinen, koska jurtsenkossa kädet luistivat hyppytelineen päällä ja kokokierteinen hyppy jäi normaalia matalammaksi.

Gympies Gymnova Cup Belgiassa

HIFK:n seurajoukkueessa kilpaillut Katja Podobed oli hyvässä iskussa Belgian GGC-kilpailussa. Hän sai youngsters-sarjassa FIG:n säännöillä 45,150 pistettä, jolla irtosi upeasti pronssimitali. Muun muassa tuplavoltti napsahti hienosti paikkaan permannolla. Suomen edustusjoukkueessa voimistellut Saana Seimola oli kisassa 11. sijalla.

Nuorten sarjassa Linnea Lagerbohm oli kahdeksas ja Inka Lagström 17. Naisissa Lotta Hakkarainen oli 18. ja Adeliina Siikala 20.

Katja pääsi myös permannon telinefinaaliin, jossa hän oli kuudes.