STVK

 

Huikea viikonloppu jatkui kahdella mestaruudella

7.11.2021

Turussa kisattavat naisten telinevoimistelun JunnuGym-joukkuekilpailut jatkuivat sunnuntaina kolmella luokalla.

JunnuGym Openista mestaruus

Open-sarjassa kilpaillaan maajoukkuelinjan 3. luokan säännöillä ja se on kisojen toiseksi ylin sarja heti SM-kisan jälkeen.

HIFK:n tytöt avasivat kisaurakkansa nojapuilla kisojen parhaalla pistesaaliilla. Myös kaikki neljä hyppyä sujuivat tasaisen varmasti. Kahden telineen jälkeen HIFK johti Espoota yhdellä kymmenyksellä eli kisa oli äärimmäisen tasainen. Loppujen lopuksi permanto ja puomi osoittautuivat HIFK:n vahvuuksiksi, vaikka puomilla ei ollut edes hyvä päivä. Katja Podobed teki kaikki telineet ja sai yhteensä huikeat 52,700 pistettä.

HIFK:n ero toiseksi yltäneeseen Espooseen oli selvä 3,900 pistettä. Pronssin otti Pyrkivä.

HIFK:n joukkueessa voimistelivat Katariina Pietarinen, Aino Lagström, Frida Virokannas, Kiira Kuusela, Inka Lagström, Kiira Gustafsson, Katja Podobed ja Saana Seimola. Valmentajina kisassa olivat Maxim Podobed ja Anna Santanen.

HIFK:n naisten telinevoimistelun tulevaisuus näyttää erittäin hyvältä. Tämän Open-joukkueen voimistelijoista tulee erinomaisia kilpailijoita tulevaisuuden SM-joukkueisiin.

F-luokasta kultaa

Permannon ja puomin jälkeen HIFK:n F-luokan joukkue oli vetäissyt jo yli pisteen kaulan toisena olevaan Espoon Telinetaitureihin. Jatkossa kaula vain kasvoi ja lopulta voittomarginaali oli selkeääkin selkeämpi 4,050 pistettä. Pronssi jäi Oulun Pyrinnölle.

Kaikki neljä voimistelijaa tekivät neljä telinettä. Joukkueen kantava voima oli Emma Pirilä, joka urakoi kasaan kisan parhaat pisteet 45,300.

Tigran Melkonyanin ja Olena Polishchukin valmentamassa joukkueessa voimistelivat Emma Pirilä, Emma Hortling, Sani Ojanen ja Lilly Repo.

D-luokasta pronssia

Sunnuntaiaamun D-luokassa oli mukana 11 seurajoukkuetta. Jälleen kerran kilpailu oli erittäin tasainen ja HIFK:n pronssisijoitus selvisi vasta viimeisissä permantosarjoissa. Mestaruuden voitti järjestävä seura Pyrkivä Gymnastics ja hopeaa sai vantaalainen Kuusikon Urheilijat, vain 0,05 pistettä HIFK:n edellä. Yksilösuorituksista HIFK:n näyttävin oli Piola Ruudun hyppy, joka oli yksi harvoista lähet täydet pisteet saaneista suorituksista koko kisassa.

Pronssijoukkueessa voimistelivat Sira Mecklin, Eedit Holopainen, Fiia Kämäri, Ansuliina Räty, Noora Kyllönen, Piola Ruutu ja Aava Rantala. Joukkuetta valmensivat Artem Khalaziy ja Jenna Henttu.

Yhteensä huimat seitsemän mitalia

Kaiken kaikkiaan HIFK:n viikonloppu naisten telinevoimistelussa oli upea. Neljä mestaruutta ja kolme pronssia seitsemästä joukkuekilpailusta on kova suoritus – etenkin, kun Suomen mestaruus ja kahden muun ylimmän sarjan kultamitalit tulivat Helsinkiin.

Erityisen tyytyväisiä voidaan olla siihen, miten joukkueet ovat hitsautuneet yhteen ja kuinka hienolla yhteishengellä ja kannustuksella joukkuekisat vedettiin läpi! Seura onnittelee voimistelijoita ja valmentajia pitkäjänteisestä työstä, joka on jo nyt tuottanut kovaa tulosta.

Tulokset