STVK

 

Hyvää kokemusta Espoon TeamGym-kisoista

2.11.2021

Syksyn ensimmäiset TeamGym-kilpailut järjestettiin viikonloppuna Espoossa. HIFK Gymnasticsin neljä joukkuetta kilpailivat 2.5. luokissa.

 Lauantaina Pionium-joukkue kilpaili ensimmäistä kertaa 2. luokassa uudella vapaaohjelmalla ja kokoonpanolla. Joukkue sijoittui kilpailussa kuudennelle sijalle ja nappasi uudella vapaaohjelmalla kilpailujen toiseksi korkeimmat pisteet.

”Tytöt tsemppasivat loistavasti läpi koko kisan, vaikka joukkuetta jännitti todella paljon kilpaileminen uudessa luokassa pitkän tauon jälkeen. Erityisesti hienoa ja vahvaa suorittamista oli vapaaohjelmassa. Pieniä hiomisia ja korjauksia vielä ensi viikolla ja sitten mennään Tampereella!”, joukkueen vastuuvalmentaja Julia Jokinen kommentoi joukkueen kilpailua.

Lauantaina myös Titanium-joukkue kilpaili uudessa luokassa ensimmäistä kertaa. Joukkueesta osalle nämä olivat myös ensimmäiset TeamGym-kilpailut! 3. luokan kilpailuissa joukkue suoriutui tasaisesti kaikilla kolmella telineellä ja saavutti neljännen sijan. Sijoitusta jännitettiin viimeisen joukkueen suorituksen asti, jolloin Titanium oli vielä kiinni mitalissa.

”Olemme Pauliinan kanssa tyytyväisiä kilpailuun ja ylpeitä koko joukkueesta. Tytöt pysyivät hyvin kasassa vaikka edellisistä oikeista kilpailuista on paljon aikaa. Nyt pieniä viilauksia ensi viikon treeneissä ja katseet kohti Tampereen kilpailuja.”, kommentoi joukkueen valmentaja Jenna Leminen lauantain suoritusta.

Sunnuntain kilpailupäivän aloitti seuran edustusjoukkue Aurum. Joukkue on kokenut paljon haasteita harjoitustauolla ja myös harjoitustilojen yllättävien sulkeutumisten takia. 5. luokan kilpailut antoivat suuntaa nyt viikonlopun nuorten SM-kilpailuihin, jotka käydään Tampereen Messukeskuksessa. Joukkueella oli läpi kilpailun hyvin tasaista suorittamista, mutta pieniä virheitä mahtui jokaiselle telineelle. Aurumin sijoitus oli lopulta neljäs.

”Joukkueen tavoitteena oli nyt syksylle saada nostettua telineiden vaikeusarvoja ja saada onnistunut kokemus kilpailuista pitkän tauon jälkeen. Kokeilussa jännitys ja pitkä tauko kilpailusta näkyi. Itse kilpailusuoritukset joukkue suoritti varmuudella ja joukkueelle tyypilliset hyvät kisahermot pitivät loistavasti läpi kisan. Tampereelle tehdään muutamia muutoksia ja SM-kilpailuihin lähdetään hyvillä mielin.”, mietti joukkueen vastuuvalmentaja Pauliina Kyllösen kilpailun jälkeen.

”Oli todella kiva päästä taas kisaamaan vuoden tauon jälkeen. Fiilis oli superhyvä ja teimme paljon onnistuneita suorituksia. Tästä on hyvä jatkaa tulevan viikonlopun nuorten SM-kisoihin.”, kertoi joukkueen kapteeni Tilda mietteistään.

Sunnuntain kilpailurupeaman päätti Cladium-joukkue, joka kilpaili myös ensimmäistä kertaa uudessa luokassa. Cladium osallistui 4. luokkaan uudella kokoonpanolla sekä vapaaohjelmalla ja täysin uusilla liikkeillä. Kahden harmittavan loukkaantumisen takia jouduttiin tekemään muutoksia kilpailusarjoihin kesken kilpailun. Joukkueen sijoitus oli tästä huolimatta kuudes.

”Vastoinkäymisistä huolimatta loistavaa joustamista koko joukkueelta. Tästä huomaa, että joukkue on vahva. Vaikka mitä tapahtuu, kun jokainen on valmis joustamaan tarvittaessa.”, kommentoi joukkueen valmentaja Jenna Leminen kilpailuja.

”Olen täysin samoilla linjoilla Jennan kanssa. Ensimmäinen loukkaantuminen tapahtui heti ensimmäisen telineen kokeilussa ja toinen ensimmäisellä kilpailutelineellä. Joukkueen voimistelijat ovat hyvin nuoria, mutta nuoresta iästä huolimatta heidän kisahermonsa pysyivät hyvin hallinnassa. Erityisesti viimeisellä telineellä näkyi todella kylmähermoista suorittamista, mistä olemme Jennan kanssa hyvin ylpeitä. Onneksi loukkaantumiset eivät olleet vakavia ja luultavasti molemmat voimistelijat ovat kisakunnossa viikonlopun Tampereen kilpailuihin mennessä.”, joukkueen vastuuvalmentaja Pauliina Kyllönen lisäsi.

Kaikki neljä joukkuetta kilpailevat ensi viikonloppuna Tampereella. Samalla syksyn kilpailut päättyvät, minkä jälkeen katseet suunnataan kevään 2022 kilpailukauteen.