STVK

 

Jättimenestys kotikisoissa

17.10.2021

HIFK Gymnastics järjesti ensimmäiset omat kilpailut viikonloppuna Kisahallilla ja Urhea-hallissa. Luokkakilpailut järjestettiin Kisiksellä ja Urheassa kilpailtiin naisten ja tyttöjen näytöt, joissa panoksena oli paikkoja Suomen edustusjoukkueisiin ja maajoukkuerinkiin. Kilpailuissa oli lähes 650 osallistujaa, joten tunnelma oli katossa!

Kisaviikonloppu avattiin Stara-tapahtumalla, joka on ennen luokkakilpailuja järjestettävä harjoituskilpailu. Seuran nuorimpia kilpavoimistelijoita oli Starassa taitojaan esittelelemässä melkein viisikymmentä ja kaikki suoriutuivat niin hyvin, että pian on oikeiden kilpailujen aika.

Naisten näytön voitti Sani Mäkelä, jonka tulokset paranevat tasaista tahtia. Tällä kertaa kultamitali irtosi 48,700 pisteellä ja erityisesti paraatitelineellä hypyssä Sani näytti osaamistaan ja teki pitkästä aikaa kaksi hyppyä. Näytön pronssille nousi Sara Loikas 47,000 pisteellä. Adeliina Siikala oli seitsemäs, Elin Pawli yhdeksäs ja Lotta Hakkarainen kymmenes.

Tyttöjen näytössä HIFK:n paras oli Saana Seimola, joka sijoittui mukavasti kuudenneksi.

Maajoukkuelinjan 4. luokan voitti lähes näytöstyyliin Katja Podobed peräti 52,000 pisteellä. Katja sai myös nousupisteet ylimpään 5. luokkaan.

Myös 3. luokan voitto jäi järjestävälle seuralle. Kiira Kuusela sai huikeat 52,100 pistettä ja nousut 4. luokkaan. Saana Seimola oli neljäs ja Frida Virokannas kymmenes.

Maajoukkuelinjan 1. luokan pakolliset sarjat teki tällä kertaa parhaiten Kamilla Sesay. Klaara Kuusela oli pronssilla ja Oona Renko viides. Kaikki kolme tyttöä rikkoivat 32,000 pisteen rajan ja saivat nousut 2. luokkaan.

F-luokan nuoremmissa HIFK otti näyttävän kolmoisvoiton, kun Sani Ojanen, Emma Hortling ja Lilly Repo nappasivat kaikki ottelumitalit.

E-luokan nuoremmissa Lili Steiner edusti HIFK:n värejä parhaiten ja sijoittui yhdeksänneksi. Saman luokan vanhemmissa palkintosijoille ylsivät Linnea Uski ja Jada Lukkarinen.

D-luokan nuoremmissa Eedit Holopainen sai pronssia. Kymmenen parhaan joukkoon nousivat myös Aava Rantala, Ansuliina Räty, Fiia Kämäri ja Sira Mecklin. Eedit, Aava ja Ansuliina saivat V kategorian pisteet, jotka oikeuttavat nousuun maajoukkuelinjalle.

C-luokan nuoremmissa Lumi Salmi oli pronssilla ja Olivia Heikkinen heti seuraavana neljäs. Molemmat tytöt saivat hienot VI kategorian pisteet. Vanhempien sarjassa Alisa Abeng oli yhdeksäs V kategorialla.

Nuorimpien kilpatyttöjen B-luokassa Moira Colbert jatkoi hienoja esityksiään ja sai kultamitalin sekä ylimmän VII kategorian pisteet, kuten myös hopealle tullut Siiri Mustonen ja kisan viides, Minea Göös. Olivia Arima oli VI kategorialla yhdeksäs. B-luokan vanhemmissa Aino Pomell sai V kategoriallaan yhdeksännen sijan.

HIFK Gymnastics kiittää kilpailijoita, valmentajia, tuomareita ja etenkin kisajärjestelyihin osallistunutta seuraväkeä. Tästä on hyvä jatkaa syksyn toisiin kotikisoihin, jotka järjestetään kahden viikon kuluttua Liikuntamyllyssä!

Näyttöjen tulokset

Luokkakilpailujen tulokset