STVK

Katja, Marcus ja Adeliina loistivat lauantaina

23.3.2024

Telinevoimistelun SM-kisat alkoivat Oulussa

Lauantaina kisattiin miesten kuusiottelu, jossa Marcus Pietarinen sijoittui hienosti neljänneksi ensimmäisissä miesten SM-kisoissaan. Pisteitä Marcus sai 75,800 ja jäi pronssista vain 0,15 pistettä.

Marcuksen valmentajan, Jarkko Harjun mukaan Marcus teki permannolla perushyvän sarjan ja suorastaan loisti hevosella, renkailla ja hypyssä. Nojapuilla tuli heti ensimmäisessä liikkeessä putoaminen, joka oli hyvin pienestä kiinni. Rekillä Marcus teki kaikkien aikojen parhaan sarjansa. Niukka putoaminen ottelumitaleilta jäi harmittamaan, mutta selvää kuitenkin on, että Marcuksella on paljon potentiaalia. Telinefinaalipaikkoja tuli neljä ja nälkää jäi!

Tyttöjen neliottelun mestariksi kruunattiin jo kolmantena peräkkäisenä vuotena Katja Podobed. Katjan voitto oli täysin ylivoimainen yli neljän pisteen erolla hopeamitalistiin. HIFK Gymnasticsin voimistelijoista Klaara Kuusela oli seitsemäs ja Emma Hortling kymmenes.

Katja sai kilpailtua hyvällä fiiliksellä, vaikka kahden viikon takainen selkävamma vähän häiritsi valmistautumista, kertoo Katjan valmentaja Maxim Podobed. Pistemäärä 48,300 oli lähellä tavoitetta. Sillä saa myös paikan naisten A-maajoukkueeseen, jonne pääsyn raja on 48,000. Sunnuntain finaaleihin Katja ja Klaara pääsivät kaikille neljälle telineelle.

Neliottelussa Katjan nojapuusarja oli ehjä. Finaalissa tavoitteena on korjata alastulon virhe, josta tänään vähennettiin 0,5 pistettä. Puomilla oli pientä haparointia ja yksi putoaminen, jotka on tarkoitus välttää finaalissa. Neliottelun permanto sujui upeasti, tuloksena ennätyspisteet 12,650. Tavoitteena on tehdä yhtä hyvä sarja huomenna. Neliottelun viimeisenä telineenä oli hyppy, jota on mahdollista vielä parantaa hieman finaalissa.

Tyttöjen SM-kisassa oli HIFK:sta mukana huikeat kymmenen osallistujaa, kun kaiken kaikkiaan kilpailijoita oli 32. Muut HIFK:sta SM-kisaan päässeet olivat Kamilla Sesay, Lotta Rissanen, Juni Janson, Maria Eronen, Olivia Herttua, Sani Ojanen ja Hilda Holopainen.

Loppuiltapäivästä kisatussa naisten SM-neliottelussa HIFK:n paras voimistelija oli Adeliina Siikala, joka sijoittui neljänneksi. Sara Laiho oli kuudes ja Sara Loikas kahdeksas.

Hypyssä Adeliina oli karsinnan paras ja jatkaa sunnuntain finaaliin puolustamaan viimevuotista mestaruuttaan. Myös Linnea Lagerbohm nähdään hyppyfinaalissa. Nojapuufinaaliin pääsi Sara Loikas, joka oli karsinnan kolmas. Sara Laiho puolestaan pääsi puomifinaaliin. Permantofinaalissa HIFK:ta edustavat Adeliina Siikala ja Linnea Lagerbohm.

HIFK Gymnasticsia naisten SM-kisoissa edustivat myös Seela Säntti ja Katariina Pietarinen.