STVK

Marcus ja Katja loistivat PM-kisoissa

5.7.2022

Suomen voimistelijat menestyivät hienosti Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa. HIFK Gymnasticsin voimistelijoista mukana olivat Katja Podobed tyttöjen kisassa ja Marcus Pietarinen pojissa.

Tytöissä Suomi sai joukkuehopeaa. Neliottelussa Katja oli paras suomalaisista sijoittuen hienosti neljänneksi 46,699 pisteellä. Katja pääsi finaaliin kolmella telineellä, joilla hän voitti Pohjoismaiden mestaruuden permannolla, sai hopeaa nojapuilla ja oli hypyssä seitsemäs.

Miesten telinevoimisteun nuorten joukkuekilpailussa Suomi voitti mestaruuden ylivoimaisesti, melkein neljän pisteen erolla hopealle tulleeseen Ruotsiin. Marcus oli neliottelun neljäs huikealla 75,098 pisteellä, vaikka nojapuilla voi vielä parantaakin. Telinefinaaleissa Marcus sai hopeaa renkailta ja hevoselta. Rekillä tuli pronssia.

Suomen voimistelijoita valmentamassa olivat HIFK:n Maxim Podobed ja Jarkko Harju.