STVK

 

Runsaasti mitaleita viikonlopun luokkakisoista

26.4.2022

Viikonloppuna kisattiin kaikkien HIFK Gymnasticsin lajien luokkakilpailuissa eri puolilla Suomea

Team Gym

TeamGym-joukkueet kilpailivat viikonloppuna Joensuussa toisessa TG Cup -osakilpailussa. HIFK Gymnasticsista oli mukana kaksi joukkuetta, 3. luokassa seuraa edusti Titanium ja 4. luokassa Cladium.

3. luokassa Titanium oli neljäs, jääden pronssista harmittavasti vain 0,1 pistettä. Trampetilta joukkue sai kilpailun korkeimmat pisteet, mutta vapaaohjelmassa näkyi haparointia, jota lähdetään korjaamaan ennen seuraavia kilpailuja.

4. luokassa Cladium nappasi jälleen kultamitalin ja johtaa luokan Cup-kilpailua. Erityisesti vapaaohjelmasta joukkue sai huimat pisteet 18,600. Vapaaohjelman lisäksi Cladium saavutti kisan korkeimmat pisteet volttiradalta ja toiseksi korkeimmat trampetilta muutamasta kaatumisesta huolimatta.

TG Cup -finaali kisataan 7.5. Vierumäellä. Samana päivänä kilpaillaan myös nuorten SM-kilpailut.

Miesten telinevoimistelu

Miesten telinevoimistelussa kilpailtiin kauden ensimmäinen JunnuGym-sarjan osakilpailu, jonka järjesti Tampereen Voimistelijat.

Luokkajärjestelmää on uusittu tälle kaudelle siten, että luokissa 1.-4. on molemmissa erilliset eliitti- ja kilpasarjat. Eliitissä sarjojen vaatimukset ovat kovemmat.

HIFK:n Kirill Artemenkov sijoittui 1. luokan eliitissä hienosti hopealle pisteillä 58,600. Eliitissä kilpailtiin kaikilla kuudella telineellä.

Kaito Svala ja Lenni Kokko puolestaan olivat jaetulla hopealla 4. luokan kilpasarjassa.

HIFK:n neljännen hopean toi Marcus Pietarinen 5. luokan vanhemmissa pistein 70,000.

Naisten telinevoimistelu

HIFK:n tytöt kilpailivat puolestaan Lohjalla.

B-luokan nuoremmissa Rozalina Danyliuk sai ylimmän VII kategorian pisteet ja pronssimitalin.

C-luokan nuoremmissa Moira Colbert ja Saimi Tuulasvaara ottivat kaksoisvoiton VII kategorian pisteillä.

Myös D-luokan nuoremmissa HIFK:lle tuli kaksoisvoitto, kiitos Sira Mecklinin ja Cassandra Pillerin. Molemmat saivat V kategorian pisteet, joilla voi jatkaa voimistelua maajoukkuelinjalla.

F-luokan nuoremmissa Maria Eronen sai jaetun ykkössijan.

G-luokan nuoremmat puolestaan voitti Ida Holmila.

Maajoukkuelinjan 1. luokan kisassa kultaa nappasi Juni Janson, joka sai myös nousupisteet 2. luokkaan.

2. luokassa HIFK:n Oona Renko, Klaara Kuusela ja Emma Hortling ottivat kolmoisvoiton. Oonan tulos oikeutti paikkaan tulokkaiden maajoukkueessa.