STVK

 

Suomen mestaruus HIFK:n naisille

6.11.2021

Naisten telinevoimistelun seurajoukkueiden välinen SM-kilpailu kilpailtiin lauantaina Turussa. Myös ensimmäiset nuorempien tyttöjen JunnuGym-joukkuekilpailuista on jo kisattu ja HIFK on menestynyt erinomaisesti.

Kilpailut käytiin 16/4/3-periaatteella: jokaisessa kilpailussa joukkueessa saa olla enintään kuusitoista voimistelijaa, joista neljä voimistelee kullakin telineellä. Kultakin telineeltä lasketaan kolmen parhaan voimistelijan pisteet joukkueen yhteistulokseen.

Sani Mäkelä liekeissä SM-kisassa

HIFK aloitti lauantai-iltapäivän joukkue-SM-kilpailun vahvasti permannolla ja teki tasaisen varmat tulokset myös hypyssä ja eritasonojapuilla. Hypyssä Sani Mäkelän jurtsenko kokokierteellä oli omaa luokkaansa ja erityisen huomion arvoinen suoritus, josta joukkue sai peräti 13,800 pistettä.

Mestaruus oli auki kilpailun viimeiseen suoritukseen saakka, mutta Sara Loikas kesti paineet. Hän pysyi puomilla ja sai tarvittavat pisteet. Kultamitalijoukkueen loppupisteet olivat 138,900 ja eroa hopealle jääneeseen Espoon joukkueeseen tuli loppujen lopuksi selkeät 3,300 pistettä. Tampereen Voimistelijat sai pronssia.

Raija Koivisto-Jalosen ja Maxim Podobedin valmentamassa mestarijoukkueessa voimistelivat Elin Pawli, Sani Mäkelä, Sara Loikas, Isabel Kallio, Linnea Lagerbohm, Adeliina Siikala ja Evelin Veistelehto.

Mestaruus myös HIFK:n nuorimmille tytöille

Ksenia Podobedin, Elisa Galerin ja Marikki Pennasen valmentama B-luokan joukkue kilpaili aikaisin lauantaiaamuna 12:n joukkueen kilpailussa.

Kilpailu oli pitkään äärimmäisen tasainen ja viimeiselle telineelle lähdettäessä HIFK:n tytöillä oli reilusti takamatkaa. Tyttöjen hermot kuitenkin pitivät tiukassa paikassa ja huikeat suoritukset puomilla ratkaisivat kisan. B-luokan voitto tuli pitkän tauon jälkeen Helsinkiin. Hopeaa otti järjestävä seura Pyrkivä Gymnastics ja pronssia Espoon Telinetaiturit.

Kultamitalijoukkueessa voimistelivat Alina Tanskanen, Moira Colbert, Elle Järvinen, Olivia Arima, Ansa Nevalainen, Helmi Jukarainen, Emelie Janson ja Aryam Gebreyesus.

C-luokassa hienosti pronssia

C-luokan kilpailuun lähti mukaan 11 joukkuetta ja kisa eteni kärjen osalta tasaisena. HIFK:n Lumi Salmi on loistanut koko syksyn ja kilpaili kaikki neljä telinettä. Hän leiskautti nyt joukkuekisassa koko kilpailun komeimman hypyn ja loisti myös permannolla. Hienot suoritukset eivät riittäneet tällä kertaa voittoon, mutta pronssimitalien kanssa kelpaa palata kotisalille Helsinkiin!

Kultamitali meni Pyrkivä Gymnasticsille ja hopea Espooseen, joka oli vain 0,05 pistettä HIFK:n tyttöjen edellä.

Toisiaan huikeasti kannustaneessa joukkueessa voimistelivat Lea Niemeläinen, Anni Gonçalves, Pihla Vainikka, Iida Siltanen, Lumi Salmi, Lili Krigsholm, Saimi Tuulasvaara, Loviisa Ojanen, Oona-Maria Lintusalo ja Olivia Heikkinen. Voimistelijoita valmensivat kisassa Laura Kaipanen ja Ksenia Podobed.

Pronssia myös E-luokasta

Jo perjantai-iltana kisattiin E-luokka yhdeksän joukkueen voimin. Voiton vei Tampereen voimistelijat suorastaan näytöstyyliin yli viiden pisteen erolla toiseksi tulleeseen Turun Urheiluliittoon. HIFK Gymnastics sai 129,100 pistettä ja jäi hopeasta harmittavat 0,05 pistettä, mutta pronssimitalistakin iloittiin. HIFK:n tytöt eivät olleet parhaimmillaan puomilla, mutta tekivät muilla telineillä tasaisen hyvät sarjat.

Pronssijoukkueessa voimistelivat Mette Kilpikivi, Milana Pöyhiä, Kaisla Vuokila, Maria Eronen, Vilma Ikäläinen, Marja Juntikka, Linnea Uski, Alina Sepäntalo, Lili Steiner, Taika Heiska, Juni Janson ja Mila Makkonen. Joukkuetta valmensivat Elisa Galeri ja Laura Kaipanen.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina D- ja F-luokilla sekä JunnuGym Openilla, jossa kilpaillaan maajoukkuelinjan 3. luokan säännöillä.

Tulokset