STVK

TeamGymin edustusjoukkue voitti nuorten SM-pronssia

9.5.2022

Lauantaina Vierumäellä kisattiin TeamGymin nuorten SM-kilpailut sekä Cup-finaalit. Kovatasoisessa ja tiukassa kilpailussa HIFK Gymnasticsin joukkue voimisteli upeasti SM-pronssia ja jäi hopeasta vain 0,150 pistettä.

HIFK Gymnasticsista SM-kilpailuihin osallistui edustusjoukkue, jonka voimistelijat oli koottu Aurum- ja Cladium-joukkueista.

”Lähdimme loukkaantumisten sekä aamuisen sairastumisen takia kilpailuihin vajaalla kokoonpanolla. Kierrokset ja vapaaohjelman kuviot menivät hieman uusiksi. Jokainen voimistelija kuitenkin venyi upeasti, erityisesti vapaaohjelman ennätyspisteisiin olemme tyytyväisiä. Vuoden vaihteen jälkeen olemme tehneet kovan nousun ja työn, mikä nyt palkittiin” kommentoi joukkueen vastuuvalmentaja Pauliina.

TeamGymin Nuorten SM-sarjassa saavat kilpailla kilpailla 2005-2009 syntyneet voimistelijat. HIFK:n joukkueessa voimistelivat Anna Lempiäinen, Elisa Merras, Ellinoora Niiranen, Elsa Borg, Elsa Taurula, Kerttu Keskinen, Lotta Paajaste, Matilda Levoranta, Olivia Lasarov, Stella Paajaste sekä Tilda Salminen (C). Joukkueen valmennustiimissä ovat Anni Ikonen, Inka Ikäheimo, Jenna Leminen sekä Pauliina Kyllönen.

Cladiumille cup-voitto

Ennen SM-kilpailuja ratkottiin luokkakohtaiset Cup-voitot. Cladium jatkoi voitokasta kulkuaan ja voitti viimeisenkin osakilpailun ja sitä myötä myös kevään 2022 koko cupin. Nuori joukkue voitti kaikki kolme osakilpailua ja oli selkeä Cup-voittaja 4. luokassa.

Cup-pisteisiin lasketaan kolmen osakilpailun tulokset. Pisteitä saa sijoista 1-6. Cup-kilpailuja käydään luokissa 3-6.

3. luokan joukkue Titanium onnistui puhtaalla trampetti- ja volttirata- suorituksilla. Kilpailuissa nähtiin uusia liikkeitä ja paljon onnistumisia. Lopullinen sijoitus Titaniumille oli tällä kertaa 6. sija.

Cladium, Titanium sekä Pionium päättävät kilpailukautensa Gymnaestradaan kesäkuussa.