STVK

 

Terveysturvallisuus voimistelun syyskaudella

13.8.2021

Helsingin kaupunki ei peru HIFK Gymnasticsin harjoitusvuoroja eli kilpavoimistelu jatkuu ja harrasteryhmät pääsevät aloittamaan toimintansa suunnitellussa aikataulussa. Pormestari Juhana Vartiainen varmisti tänään, että harrastukset jatkuvat kuten tähänkin asti.

Telinevoimistelu on yksilölaji, jossa ei ole kontaktia. Telinevoimistelun lisäksi myös TeamGymiä voi harrastaa terveysturvallisesti etäisyyksiä lisäten. HIFK Gymnastics tekee kaikkensa, jotta harrastaminen seurassa olisi turvallista myös tänä syksynä. Keväällä ja kesällä Helsingin voimistelusaleissa oli HIFK Gymnasticsin tietojen mukaan pari yksittäistä altistumistapausta, mutta ei yhtään jatkotartuntaa. Tämäkin kertoo siitä, että voimistelu on erittäin turvallinen harrastus.

Seuran tehtävänä on valvoa, että saleihin otetaan vain sen verran voimistelijoita, että lähikontaktien välttämisestä annettuja ohjeita voidaan noudattaa. Käytännössä voimistelijoiden ei tule oleskella alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuuttia tai koskettaa toisiaan. Urheiluseurojen ei kuitenkaan edellytetä estävän, jos joku vapaaehtoisesti hakeutuu toisen oman ryhmänsä urheilijan läheisyyteen. Lähietäisyyttä ei tietenkään suositella, jotta toiminta olisi mahdollisimman turvallista.

Eri voimisteluryhmien ei tule olla kontaktissa toisiinsa harjoitusten aikana. Pukeutumis- ja peseytymistiloja käytetään vain, jos se on välttämätöntä. Yli 12-vuotiaille suositellaan maskin käyttämistä, paitsi liikuntasuoritusten aikana. Käsihygieniaan tulee kiinnittää huomiota. Liikuntatiloja siivotaan tehostetusti.

Tervetuloa mukaan syksyn voimisteluharjoituksiin!