STVK

 

Valmentajat ja ohjaajat ensiapukurssilla

13.4.2022

HIFK Gymnastics koulutti ensiapuvalmiuksia yhteistyössä Uskalla Auttaa Oy:n kanssa yli 50 valmentajalle ja tuntiohjaajalle. Näin laajan joukon kouluttaminen onnistui Liikunta-alan hätäensiapukurssilla, jonka jokainen osallistuja pystyi suorittamaan osissa verkkokoulutuksena omien aikataulujensa mukaan.

Liikunta-alalle suunnatun hätäensiapukurssin tärkeimpänä tavoitteena on, että kävijä oppii tunnistamaan erilaisia hätätilanteita ja osaa aloittaa oikeat toimenpiteet ennen ensihoidon saapumista paikalle. Kurssilla käydään läpi myös tyypillisiä vammoja liikunta-alalla ja niiden hoitamista. Osaaminen testataan loppukokeella, jonka jälkeen osallistuja saa ensiaputodistuksen kolmeksi vuodeksi.

”Urheiluseurojen ja muiden vastaavien toimijoiden tulisi aina huolehtia harjoitusten ja erilaisten tapahtumien turvallisuudesta, mikä sisältää ensiapuvalmiuksien ylläpitämistä näissä tapahtumissa. Valitettavasti meillä on Suomessa vielä aivan liian vähän urheiluseuroja ja toimijoita, joissa ensiapuvalmius olisivat riittävällä tasolla. On hienoa nähdä, että HIFK Gymnastics on tässä asiassa edelläkävijä ja lähti kanssamme kouluttamaan valmentajiaan ja ohjaajiaan rakentaakseen turvallisempaa toimintaympäristöä yhteisössään”, kertoo Uskalla Auttaa Oy:n operatiivinen johtaja Marko Ahtonen.

Toiminnanjohtaja Hannu Sipilä pitää välttämättömänä, että kaikki HIFK Gymnasticsin valmentajat ja tuntiohjaajat osaavat tarvittaessa antaa ensiapua: ”Voimistelijoiden turvallisuus on meille kaikkein tärkeintä”.

Lisää Uskalla Auttaa Oy:n ensiapukoulutuksista