STVK

 

Valmentajat

Lyova Harutyunyan

Lyova Harutyunyan on virkavapaalla STVK:n päävalmentajan tehtävästä. Hän on toiminut myös valtakunnallisena naisten telinevoimistelun maajoukkueringin vastuuvalmentajana.

Lyova on valmistunut urheiluyliopistosta 1998 ja valmentanut opintojensa ohella naistelinevoimistelijoita ensin Jerevanissa ja valmistuttuaan Donin Rostovin huippuvoimistelukeskuksessa.

Lyova aloitti STVK:ssa vuonna 2003. Lyovan valmennettavista Isabella Ahlblad, Elina Ahmala, Aino Aura, Enni Kettunen, Kiira Kokko, Maija Leinonen, Annina Muilu, Isabella Muilu, Sani Mäkelä ja Erika Pakkala ovat saavuttaneet naisten tai juniorien henkilökohtaisen Suomen mestaruuden. Lyovan valmentamat voimistelijat ovat voittaneet myös joukkueiden Suomen mestaruuksia ja edustaneet Suomea kansainvälisissä arvokisoissa MM-kisoja myöten.

Lyovan tavoitteena on auttaa uusia nuoria voimistelijoita menestykseen ja saada tuloksia myös kansainvälisellä tasolla. Hän haluaa kehittyä valmentajana ja on aina valmis oppimaan uutta. Lyova onkin vuoteen 2023 saakka vapaalla päätyöstään USA:n Atlantassa.

Facebook Instagram Linkedin