STVK

 

Valmentajat

Lyova Harutyunyan

Lyova Harutyunyan on HIFK Gymnasticsin kilpavoimistelun valmennuspäällikkö, joka palasi Suomeen oltuaan pari vuotta USA:ssa.

Lyova on valmistunut urheiluyliopistosta 1998 ja valmentanut opintojensa ohella naistelinevoimistelijoita ensin Jerevanissa ja valmistuttuaan Donin Rostovin huippuvoimistelukeskuksessa.

Lyova aloitti STVK:ssa vuonna 2003. Lyovan on ollut mukana valmentamassa Isabella Ahlbladia, Elina Ahmalaa, Aino Auraa, Enni Kettusta, Kiira Kokkoa, Maija Leinosta, Annina Muilua, Sani Mäkelää ja Erika Pakkalaa naisten tai juniorien henkilökohtaiseen Suomen mestaruuteen. Lyovan valmentamat voimistelijat ovat voittaneet myös joukkueiden Suomen mestaruuksia ja edustaneet Suomea kansainvälisissä arvokisoissa MM-kisoja myöten. Lyova on toiminut valtakunnallisena naisten telinevoimistelun maajoukkueringin vastuuvalmentajana.

Lyovan tavoitteena on auttaa uusia nuoria voimistelijoita menestykseen ja saada tuloksia myös kansainvälisellä tasolla. Hän haluaa kehittyä valmentajana ja on aina valmis oppimaan uutta. HIFK:ssa Lyovan päätyö on kehittää seuran kaikkien kilpalajien valmennusjärjestelmiä ja tukea valmentajia heidän työssään.

Facebook Instagram Linkedin