STVK

 

Valmentajat

Marikki Pennanen

Marikki on toiminut telinevoimisteluvalmentajana parikymmentä vuotta. Hän aloitti valmennusuransa harrasteryhmistä ja harrastekilparyhmän apuvalmentajana.

Marikki on naisten telinevoimistelun lajivastaava. Lisäksi hänen vastuullaan on naisten telinevoimistelun kilparyhmien 1. taso, jossa seuramme nuorimmat kilparyhmäläiset harjoittelevat. Marikki toimii myös 1. tason ryhmän 3 vastuuvalmentajana.

Valmennusvuosien aikana Marikin valmennettavia voimistelijoita on kuulunut liiton eri valmennusryhmiin alueminoreista maajoukkueeseen asti. Erityisesti hän kokee olevansa ns. lapsuus- ja ensimmäisen valintavaiheen valmentaja ja kokee eniten omakseen työskentelyn alakouluikäisten lasten kanssa. Viimeiset vuodet Marikki onkin valmentanut lähinnä alueminori- ja minori-ikäisiä voimistelijoita.

Ennen valmennusuraa Marikki kilpavoimisteli useampia vuosia.

Marikki on koulutukseltaan fysioterapeutti. Marikki on suorittanut 3. tason lajitutkinnon, joka on korkein koulutus ennen ammattivalmentajan tutkintoa. Lisäksi hän on toiminut vuosien ajan myös telinevoimistelutuomarina. Tällä hetkellä hänellä on TK3-tason tuomarikortti. Marikki on ollut mukana liiton alueminoritoiminnassa sen perustamisesta asti ja toimii tälläkin hetkellä Etelä-Suomen alueminorileirien vastuuvalmentajana.

Marikki näkee yhteistyön olevan tärkeää hyvässä ja laadukkaassa valmennuksessa ja valmennusjärjestelmässä. Ilo ja positiivisuus tulee säilyttää työssä ja työntekijöiden kesken. Sama koskee voimistelijoiden harjoittelua niin harraste- kuin kilpavoimistelussakin.

Ihmiset ovat luotu liikkumaan ja liike on lääke moneen asiaan. Kilpaurheilu on kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkää liikuntaa.